יום חמישי, 15 במאי 2014

Quick Tip - שישה סוגי מזון הנלחמים בסרטן


הטבע מציע מגוון מזונות העוזרים להפחתת הסיכון לחלות בסרטן. הנה שישה סוגי מזון שכדאי שתשקלו להוסיף לתזונה היומית שלכם:

1. פירות וירקות נושאי ויטמין A ו-C


 מחקר שנערך ביפן על 265,000 איש, העלה שנבדקים שצרכו מעט יותר בטא קרוטן שבפירות ובירקות היו בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן ריאות, סרטן מעי הגס, סרטן הקיבה, סרטן הערמונית וסרטן צוואר הרחם. הבטא קרוטן מצוי בכמיות גדולות בירקות ופירות כמו גזר, ברוקולי, בטטות וירקות טריים המכילים ויטמין C.


2. שימוש נדיב בשום מרחיק את הסרטן


מחקר שנעשה במכון הלאומי לחקר הסרטן בסין בשנת 1989 העלה שבמחוזות שתושביהם הרבו לאכול שום, היה שיעור נמוך של סובלים מסרטן הקיבה. השום מכיל תרכובת גופרית המנטרלת רעלים ורדיקלים חופשיים.

3. נמצא שאכילת מאכלים עם תבלין הכורכום מונע סרטן במעי הגס


נשים ביפן וסין צורכות חלבון מפולי סויה, טופו, וחלב סויה- בהתאמה, במדינות אלה נמצא השיעור הנמוך ביותר של סרטן השד (ממצאים שאושרו גם בבדיקות בבע"ח).


5. היוגורט מגן מפני סרטן המעי הגס



החיידק לקטובאצילוס אסיפדופילוס המצוי ביוגורט החי, מאט התפתחות גידולים במעי הגס.
מחקרים מצאו שאנשים המרבים לאכול יוגורט סובלים פחות מסרטן זה ואף משמרים רמת סידן גבוה.


6. זרעי שומשום, גרגרי פשתן טחונים וגרעיני חמנייה עשירים בסלניום, ויטמין E, סידן ואבץ


יש לאכול כף מלאה מדי יום בכדי לשמור על אספקת נוגדי חימצון סדירה לגוף.

___________________________________________________________________

 מחברת ה-Quick Tip: דגנית הרבין, בעלת תואר שני לרפואת ספורט ומנהלת ומדריכה בסטודיו לחיטוב הגוף ועיצוב דינמי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה